Loading..

Dotted Separator

Längdskidåkning

i Sydtyrolen

Den populära sporten Längdskidåkning

LÄNGDÅKNING I ALPERNA

Längdskidåkningen är en nordiskt vintersport som blir allt populärare runt om i världen. Vid längdskidåkning åker man inte bara utför utan även uppför backar. Genom att arbeta med nästan alla muskelgrupper, anses längdskidåkning vara en mycket rekommenderad sport för hälsan och som en populär fritids- och semesteraktivitet för många turister och idrottare. Det är därför vi erbjuder många vinterturistområden långa och kvalitativa skidspår av olika kategorier genom naturen.LÄNGSKIDÅKNING PÅ SEISER ALM - SYDTYROLEN
Seiser Alm är en del av längdskidåkningen i Dolomiti Nordicski och därmed en del av det största längdskidområdet i Europa. Den som vill koncentrera sig på den största bergsplatån för längskidåkning i Europa , har hittat rätt till Seiser Alm skidspår: 80 km perfekt preparerade spår av varierande svårighetsgrad. Toppidrottare i de italienska, svenska och norska landslagen använder de perfekt preparerade spåren på Seiser Alm år för sin träning inför stora tävlingar sedan flera år Längdskidåkningsspåren är dubbla eller fyrdubbla och löper genom Seiser Alms vackra natur. Vare sig skating eller klassisk, genom det stora utbudet hittar du som proffs och nybörjare de rätta spåren. För nybörjare finns det även en motionsslinga på 2 km för att få en känsla för längdskidåkning. För den kunniga finns Joch-leden tillgänglig. Det handlar om ett spår där proffsen kan ta sin fulla förmåga. 80 km längdskidspår för alla nivåer, omgiven av Dolomiterna (Unescos världsnaturarv) är alltid värt att utforskas på längdskidor.


LÄNGDSKIDEVENT MOONLIGHT CLASSIC

När snön glittrar i månskenet och facklor lyser upp starten och målet i de cirkulära spåren, då äger den årliga Moonlight Classic rum på Seiser Alm. Detta längdskidåkningslopp är en tävling under natten och en internationell uppgörelse på internationell nivå, på Europas största höga alpin i Dolomiternas hjärta. Deltagarna kan välja mellan 15 och 30 kilometer långa sträckor som kommer att köras i den klassiska diagonala stilen. Startskottet för längdskidåkningsloppet är sent på kvällen klockan 20. Varje år hejar många åskådare på de tävlande, som åker ut i de gnistrande vinterlandskapet. När vinnaren är utsedd, firas det vidare med traditionell mat och musik.LÄNGDSKIDÅKNING I HOCHPUSTERDALEN - SYDTYROLEN
Hochpusterdalen ligger nordost om Sydtyrolen, bjuder stolt på 200 km spår runt kring Innichen, Toblach och Sexten som till stor del är sammankopplade. Den nordiska arenan i Toblach ligger bredvid den bästa startpunkten, där också åskådarplatsen för stora tävlingar såsom "Tour de Ski" är belägen. Från Toblach har du möjlighet att åka västerut till Niederdorf och till den romantiska vackra Braies sjö. Om du väljer leden till Sexten, kommer du till den pittoreska lilla fisken dalen på väg till de imponerande tre topparna. Från Toblach finns också en still största del lättåkt led söderut. Denna intrycksfulla rutt leder genom Val di Landro till Cortina d'Ampezzo. Hochpusterdalen tillhör Dolomiti Nordicski, ett längdåkningsnätverk med 1300 km spår, spridda över östra Tyrolen, Sydtyrolen och Veneto.


LÄNGDÅKNINGSTILLSTÄLLNINGAR I HOCHPUSTERDALEN

Med Pusterdalens skid-maraton och folkliga längdåkningen Toblach - Cortina så äger årligen två internationellt kända folkliga längdskidsåkningslopp rum, på en sträcka av 60 km, från Prag till Sexten. Toblach Cortina Det KLASSISKA LOPPET Toblach-Cortina med en sträcka på 50 km, är en del av den berömda "SKI CLASSICS - THE LONG DISTANCE SKI CHAMPIONSHIP".