Loading..

Dotted Separator

Langlaufen

in Zuid-Tirol

De populaire sport Langlaufen

LANGLAUFEN ALPEN

Het langlaufen is een Noordse wintersport, die steeds weer verder aan populariteit wint over de hele wereld. Bij het langlaufen gaat men niet alleen bergaf maar ook bergop. Door het gebruiken van vrijwel alle spiergroepen, geldt het langlaufen als een om gezondheidsredenen zeer aanbevelingswaardige sport en als een populaire vrijetijdsbesteding en vakantieactiviteit voor veel toeristen en sporters. Precies daarom bieden wintersportgebieden lange en hoogwaardige loipen in verschillende categorieën door de natuur.LANGLAUFEN OP DE SEISER ALM - ZUID-TIROL
De Seiser Alm (Alpe di Siusi in het Italiaans) is een onderdeel van het langlaufgebied Dolomiti Nordicski en daarmee een deel van het grootste langlauf-gebied in Europa. Wie wil zich wijden aan het langlaufen op het grootste bergplateau in Europa, is op zijn plek in de loipen van Seiser Alm: 80 km perfect geprepareerde loipen van verschillende moeilijkheidsgraden. De topsporters van de Italiaanse, Zweedse en Noorse nationale teams gebruiken de perfect geprepareerde loipes op de Seiser Alm al jaren voor hun training voor belangrijke wedstrijden. De langlaufpistes zijn dubbel of viervoudig geprepareerd en lopen door de prachtige natuur van de Seiser Alm. Of het nu gaat om de schaats- of klassieke techniek, door het brede aanbod vinden vergevorderde en beginners het juiste spoor. Ook staat voor beginners een 2 km-lange oefenloipe ter beschikking om de smaak te pakken te krijgen en een gevoel voor de langlaufsport te ontwikkelen. Voor de experts is er de Jochloipe. Dat is een loipe waar de prof geheel aan zijn trekken komt. 80 km langlaufloipes voor alle niveaus, omgeven door de Dolomieten (UNESCO Wereldnatuurerfgoed) zijn absoluut de moeite waard om te worden ontdekt op langlaufski's.


LANGLAUF EVENT MOONLIGHT CLASSIC

Als de sneeuw glinstert in het maanlicht en fakkels het parcours verlichten, dan vindt de jaarlijkse Moonlight Classic plaats op de Seiser Alm. Deze langlaufrace is een wedstrijd in de nacht en een internationaal krachtmeten op internationaal niveau op Europa's grootste hoge alpenweiden in het hart van de Dolomieten. Deelnemers kunnen kiezen tussen de route van 15 en de 30 kilometer die wordt uitgevoerd in de klassieke diagonale stijl. Het startschot voor de langlaufrace in het donker is om 20:00 uur. Elk jaar moedigen vele toeschouwers de atleten aan die in het fonkelende winterlandschap voorbijglijden. Nadat de overwinnaar bekend is geworden, wordt er met traditionele gerechten en muziek verder gevierd.LANGLAUFEN IN HOCHPUSTERTAL - ZUID-TIROL
Het Hochpustertal ligt ten noordoosten van Zuid-Tirol en biedt in de omgeving van Innichen, Toblach en Sexten 200 km aan loipen aan die grotendeels met elkaar verbonden zijn. De Nordic Arena in Toblach ligt naast het beste ingangspunt en ook de plaats voor het kijken naar grote wedstrijden zoals de "Tour de Ski". Vanaf Toblach uit heeft men de mogelijkheid naar het westen te langlaufen naar Niederdorf en naar het adembenemend-mooie romantische Pragser Wildsee. Als u kiest voor de loipe naar Sexten, gaat u in de schilderachtige kleine Fishlein vallei richting de imposante Drie Zinnen (Drievoudige bergtop). Van Toblach voert een overwegend eenvoudig te lopen loipen naar het zuiden. Deze indrukwekkende route voert u door het Höhlensteintal (Val di Landro) naar Cortina d'Ampezzo. Het Hochpustertal behoort tot Dolomiti Nordicski, een langlaufnetwerk van 1300 km aan loipes, verspreid over Oost-Tirol, Zuid-Tirol en Veneto.


LANGLAUF EVENEMENTEN IN HOCHPUSTERTAL

Met de Ski-marathon van Pustertal en de volkslanglaufrace Toblach (Dobbiaco) - Cortina vinden jaarlijks twee internationaal gerenommeerde volkslanglaufwedstrijden plaats. De Ski-marathon van Pustertal vindt in januari plaats, over een afstand van 60 km van Prags naar Sexten. Toblach - Cortina De CLASSIC RACE Toblach-Cortina met een afstand van 50 km is een onderdeel van de beroemde "SKI CLASSICS - THE LONG DISTANCE SKI CHAMPIONSHIP".