Loading..

Dotted Separator

Langrenn

i Sør-Tyrol

Den populære sport Langrenn

Langrenn i Alpene

Langrenn er en nordisk vintersport som blir stadig mer i populær over hele verden. Ved langrenn glir man ikke bare nedover, man går også opp og langsmed fjellsider. Da man bruker nesten alle muskelgrupper, anses langrenn å være en svært sunn og anbefalt idrett, samtidig som den er en populær fritids- og ferieaktivitet for mange turister og utøvere. Det er derfor vi tilbyr mange vinterområder for turister, med lange skiløyper av høy kvalitet i ulike naturkategorier.LANGRENN PÅ SEISER ALM - Sør-Tyrol
Seiser Alm er er del av langrennsområdet Dolomiti Nordicski og dermed også en del av Europas største langrennsområde. Den som ønsker å utforske det største høyfjellsplatået i Europa, er på rett løype i Seiser Alm: her finner du 80 km med preparerte løyper av ulik vanskelighetsgrad. De beste utøverne i de italienske, svenske og norske skilandslagene har i årevis brukt de perfekt preparerte løypene i Seiser Alm til trening foran store konkurranser. Langrennsløypene er dobbelt eller firedoblet preparerte og tar deg gjennom Seiser Alms spektakulært vakre natur. Om du så vil skøyte eller gå klassisk, er utvalget så stort at både de profesjonelle og nybegynnerne vil finne passende løyper. For nybegynnere finnes det også en 2 km lang treningsløype som er lett å gå og hvor man får en forsmak på langrennssporten. For de erfarne er Jochløypen tilgjengelig. Dette er en løype som virkelig gir de proffe valuta for pengene. 80 km langrennsløyper på alle nivåer, omgitt av Dolomittene (som står på UNESCO verdensarvliste) er alltid verdt utforske på langrennsski.


LANGRENN EVENT MOONLIGHT CLASSIC

Når snøen glitrer i måneskinnet og faklene lyser i rundløypene fra start til mål, betyr det at den årlige Moonlight Classic på Seiser Alm er i gang. Dette langrennsløpet er en sportskonkurranse på kveldstid og et internasjonalt mesterskap på internasjonalt nivå på Europas største høyeste platå i hjertet av Dolomittene. Deltakerne kan velge mellom en 15- og 30-kilometers rute i klassisk diagonalstil. Avspark for langrennsløpet er kl 20 om kvelden. Konkurransen samler hvert år mange tilskuere, som heier på utøverne der de glir inn i den glitrende vinterlandskapet. Etter at vinneren er klar, fortsetter festen med tradisjonell mat og musikk.LANGRENN I HOCHPUSTERTAL - SYD-TYROL
Hochpustertal ligger nordøst for Sør-Tyrol, og tilbyr stolte 200 km løyper rundt Innichen, Toblach og Sexten som er i stor grad veves sammen. The Nordic Arena i Toblach er ved siden av å være det beste ankomststedet også arena for store konkurranser som "Tour de Ski". Fra Toblach har du muligheten til å gå i vestlig retning til Niederdorf og den slående vakre og romantiske innsjøen Pragser Wildsee. Velger du løypa til Sexten, kommer du inn i den sjarmerende Fischlein Tal med de imponerende toppene Drei Zinnen. Fra Toblach fører det også en svært lett løype sørover. Denne imponerende ruten går gjennom Höhlensteintal til Cortina d'Ampezzo. Hochpustertal tilhører Dolomiti Nordicski, et langrennsnettverk bestående av 1300 km løyper spredt over Øst-Tyrol, Sør-Tyrol og Veneto.


LANGRENNSBEGIVENHETER I HOCHPUSTERTAL

Pustertaler Ski-Marathon og Folkelangrennsløpet Toblach - Cortina er to årlige internasjonalt anerkjente folkelangrennsløp. Pustertaler Ski-Marathon foregår i januar og forløper seg over en strekning på 60km, fra Prags til Sexten. Toblach Cortina CLASSIC RENNEN Toblach-Cortina, et løp på en 50km-strekning, er en del av det berømte "SKI CLASSICS - THE LONG DISTANCE SKI CHAMPIONSHIP".