Loading..

Dotted Separator

Hiihto

Etelä-Tirolissa

Suosituin urheilulaji Hiihto

MURTOMAAHIIHTOA ALPEILLA

Hiihto on pohjoismainen talviurheilulaji, joka on yhä suositumpi ympäri maailman. Hiihtoon kuuluu paitsi laskettelu alamäkeen myös vuoren rinteelle nousu. Hiihto aktivoi melkein kaikkia lihasryhmiä ja on siksi terveydellisesti yksi suositeltavimmista urheilulajeista ja lisäksi monien turistien ja urheilijoiden suosima vapaa-ajan ja lomien aktiviteetti. Juuri siksi useat talviturismikohteet tarjoavat pitkiä ja korkealaatuisia latuja luonnon keskellä. Reitit kulkevat luonnon keskellä.MURTOMAAHIIHTOA SEISER ALMISSA - ETELÄ-TIROLISSA
Seiser Alm on osa "Dolomiti Nordicski Hiihtokarusellia" ja siten osa Euroopan suurinta hiihtokohdetta. Seiser Almin ladut ovat oikea valinta sellaiselle, joka haluaa omistautua hiihtämiselle Euroopan suurimmalle ylätasangolle: 80 kilometriä erinomaisesti hoidettuja latuja eri vaikeusasteilla. Jo vuosien ajan huippu-urheilijat Italian, Ruotsin ja Norjan maajoukkueista ovat käyttäneet Seisser Almin täydellisesti hoidettuja latuja harjoitellessaan tärkeimpiä arvokisoja varten. Maastohiihdon rinteet on valmistettu kahdelle tai neljälle hengelle ja kulkevat Seiser Almin kauniin luonnonmaiseman halki. Käytitpä luistelutyyliä tai perinteistä, laajasta tarjonnasta löytää sopivan ladun niin ammattilainen kuin aloittelijakin. Aloittelijoille on myös käytettävissä 2 km harjoittelulatu, jolla he voivat saada tuntumaa hiihtourheiluun. Kokeneemmille on käytettävissä Joch-latu. Se on latu, jossa ammattilaisetkin saavat rahoilleen vastinetta. 80 km kaikentasoisia hiihtolatuja, Dolomiittien (UNESCO:n maailmanperintökohde) ympäröimänä on hiihtäen aina löytö.


MAASTOHIIHTOTAPAHTUMA KUUTAMOSSA PERINTEISELLÄ TYYLILLÄ

Kun lumi hohtaa kuutamossa ja lähtö on pystytetty kimmeltävälle ympyränmuotoiselle ladulle, on aika vuosittaisen tapahtuman "Perinteisellä tyylillä kuutamossa" Seiser Almissa. Tämä hiihto on urheilukilpailu yöllä ja kansainvälinen voimainmittely kansainvälisellä tasolla Euroopan suurimmalla ylätasangolla Dolomiittien sydämessä. Osallistujat voivat valita 15 ja 30 kilometrin reitin, joka hiihdetään perinteisellä tyylillä. Lähtölaukaus ammutaan yöllä kello 20. Joka vuosi suuri yleisö kannustaa urheilijoita, jotka liukuvat halki loisteliaan talvimaiseman. Kun voittaja on saatu selville, on aika juhlia perinteisillä herkuilla ja musiikilla.MAASTOHIIHTO HOCHPUSTERTALISSA ETELÄ-TIROLISSA
Hochpustertal sijaitsee koilliseen Etelä-Tirolista Innichen,in Toblachin ja Sextenin ympärillä huikeat 200 km risteäviä latuja. Pohjoisareena Toblach on parhaimpia kohteita katsoa arvokisoja kuten "Tour de Ski". Toblachista käsin on myös mahdollista hiihtää Niederdorfiin ja henkeäsalpaavan romanttiseen kauniille Pragser Wildseelle. Jos valitset ladun Sexteniin, päädyt viehättävä Fischleinin laaksoon, joka aukeaa kolmen huipun suuntaan. Toblachista on myös valtavan yksinkertaista jatkaa latuja etelään. Tämä vaikuttava reitti kulkee Höhlensteintalista Cortina d'Ampezzoon. Hochpustertal kuuluu Dolomiti Nordicskihin, maastohiihtoverkostoon, jossa on 1300km latuja, jotka kulkevat eri puolilla Itä- ja Etelä-Tirolissa sekä Venetonissa.


HIIHTO TAPAHTUMAT HOCHPUSTERTALISSA

Pustertalerin hiihtomaraton ja kansanhiihto Toblach-Cortina ovat kaksi vuosittain järjestettävää kansainvälisesti tunnettua kansanhiihtoa. Pustertalerin hiihtomaraton hiihdetään tammikuussa 60 km matkalla Prahasta aina Sexteniin. Toblach Cortina "PERINTEINEN HIIHTO Toblach-Cortina" jonka pituus on 50km on osa kuuluisaa "SKI CLASSICS – THE LONG DISTANCE SKI CHAMPIONSHIP“ -kisaa.